Sports News
Sports Schedulle (La8osApofash)
Tuesday, 28/11/2023,   11:33   Welcome, Guest | RSS
Home » 2016 » November » 29 » Ράλι Λαμίας: Νικητές οι Καμπύλης-Τσαούσογλου (video)
13:31
Ράλι Λαμίας: Νικητές οι Καμπύλης-Τσαούσογλου (video)
Δημοσιεύτηκε: 29/11/2016

Το Ράλι Λαμίας ολοκληρώθηκε με τον άστατο καιρό να δυσκολεύει τα πληρώματα, και τελικούς νικητές τους Παναγιώτη Καμπύλη-Μάριο Τσαούσογλου.

Η αυλαία των αγώνων ράλι για το 2016 έπεσε στη Λαμία, όπου χτες και σήμερα διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) το Ράλι Λαμίας, που αποτέλεσε ταυτόχρονα τον Τελικό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου.

Το Ράλι Λαμίας αποτελούνταν από πέντε ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 63,35 km, με το πρώτο σκέλος να διεξάγεται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και να περιλαμβάνει δύο περάσματα από την Ε.Δ. Μπράλος-Σκαμνός και το δεύτερο σκέλος την Κυριακή 27 Νοεμβρίου να ολοκληρώνει τον αγώνα με τις τρεις επιπλέον Ε.Δ. Καλοσκοπή, Παύλιανη και Υπερειδική Yacco Άγιος Λουκάς.

Ο καιρός ήταν απρόβλεπτος καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, αποτελώντας ουσιαστικά τον ρυθμιστή για την εξέλιξη του αγώνα, αφού η σωστή επιλογή ελαστικών ήταν απαραίτητη μεν, ιδιαίτερα δύσκολη δε, καθώς οι καιρικές συνθήκες άλλαζαν πολύ γρήγορα. Οι Παναγιώτης Καμπύλης-Μάριος Τσαούσογλου (Skoda Fabia S2000, C1-S2000) είχαν δημιουργήσει μια σημαντική διαφορά από το πρώτο σκέλος και κατάφεραν να τη διατηρήσουν έως το τέλος, φτάνοντας νικητές στον Τερματισμό που πραγματοποιήθηκε στο πιο κεντρικό σημείο της Λαμίας, την πλ. Ελευθερίας, έχοντας σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο σε τρεις από τις πέντε Ειδικές Διαδρομές. Η βροχή της Κυριακής μπορεί να δυσκόλεψε την προσπάθειά τους, καθώς δεν είχαν τα ενδεδειγμένα ελαστικά για τις απαιτητικές διαδρομές Καλοσκοπή και Παύλιανη, όμως κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά που είχαν δημιουργήσει το Σάββατο και να κερδίσουν τον αγώνα. Με αυτό το αποτέλεσμα, ο συνοδηγός Μάριος Τσαούσογλου κατέκτησε τον τίτλο του Κυπελλούχου Συνοδηγού Ασφάλτου για το 2016.

Στη 2η θέση της Γενικής τερμάτισαν οι "Nikon"-Γρηγόρης Ανδριανόπουλος (Mitsubishi Lancer EVO IX, C2-N4) οι οποίοι στο πρώτο σκέλος είχαν χάσει χρόνο λόγω λανθασμένης επιλογής ελαστικών, όμως την Κυριακή έκαναν την τέλεια επιλογή και σημείωσαν δύο ταχύτερους χρόνους, επανακάμπτοντας στην κατάταξη. Με αυτό το αποτέλεσμα ο "Nikon", κατά κόσμον Μάκης Θεργιάκης, έγινε ο οδηγός που κατέκτησε το Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου, ενώ φυσικά το πλήρωμα επικράτησε στην Κατηγορία C2. Στο βάθρο των νικητών σε επίπεδο Γενικής ανέβηκαν επίσης οι νικητές και Κυπελλούχοι Ασφάλτου για την Κατηγορία F2. Ο λόγος για τους Γιάννη Πλάγο-Άλκη Ρέντη (Honda Civic Type-R, C3-A7) που υποχώρησαν στο δεύτερο σκέλος, καθώς οι συνθήκες δεν ευνοούσαν τα δικίνητα αυτοκίνητα, οπότε ακολούθησαν έναν ρυθμό ασφαλείας με στόχο τη νίκη στην Κατηγορία F2 και την Κατηγορία C3.

Μια θέση πιο πίσω, βρέθηκαν οι Νίκος Ζακχαίος-Χρήστος Μιχελής (Citroen Saxo VTS, C6-N2) οι οποίοι σημείωσαν ταχύτατους χρόνους κατακτώντας με αυτό τον τρόπο τη 2η θέση μεταξύ των δικίνητων αυτοκινήτων και τη νίκη στην πάντα ανταγωνιστική Κατηγορία C6. Στην 5η θέση της Γενικής Κατάταξης και στην 3η της F2 ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Νίκος Βάτσος-Μαρία Κυρλαγκίτση (Renault Clio R3, C3-A7), που μπορεί να μην έκαναν την ιδανική επιλογή ελαστικών, ωστόσο ήταν σταθεροί και μεταξύ των κορυφαίων πληρωμάτων της F2 σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Την πρώτη εξάδα της Γενικής Κατάταξης συμπλήρωσαν οι Νικόλας Παυλίδης-Νίκος Πετρόπουλος (Citroen DS3 R3T, C3-R3T) που επίσης έχασαν χρόνο εξαιτίας των ελαστικών τους, αλλά εντέλει τερμάτισαν στην 4η θέση της Κατηγορίας F2. Το πλήρωμα του γαλλικού αυτοκινήτου ακολούθησαν οι Δημήτρης Μπατσάρας-Ιωάννα Γεωργάκα (Mitsubishi Lancer EVO VIII, C2-A8) οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με προβλήματα στο τούρμπο, όμως εντέλει κατάφεραν να τερματίσουν και μάλιστα σε μια καλή θέση, δεδομένων των συνθηκών.

Στην 8η θέση της Γενικής Κατάταξης τερμάτισαν οι Ανδρέας Μαργαρώνης-Μιχάλης Αφαλωνιάτης (Citroen Saxo, C5-A6), οι οποίοι κέρδισαν στο νήμα την ανταγωνιστική Κατηγορία C5, που χαρακτηρίστηκε από μεγάλες ανακατατάξεις. Το δεύτερο σκέλος ξεκίνησε με τους Χρήστο Αυγερόπουλο-Στράτο Γιαβάση (Peugeot 106 S16, C5-A6) να μάχονται με τους "Filon"-Γιώργο Γονάκη (Peugeot 206 XS, C5-A6) για τη νίκη. Μια νίκη που κρατούσαν οι πρώτοι ως την τελευταία Ειδική Διαδρομή, όταν και αντιμετώπισαν πρόβλημα με την αντλία βενζίνης του αυτοκινήτου τους, που τους περιόρισε στην 3η θέση της Κατηγορίας. Οι δεύτεροι, εγκατέλειψαν στην 4η Ε.Δ. Παύλιανη όταν είχαν μικρή έξοδο, όμως στο σημείο που συνέβη δεν υπήρχαν θεατές ώστε να τους επαναφέρουν στο δρόμο για να συνεχίσουν, ενώ είχαν περάσει στην κορυφή της Κατηγορίας. Στη δεύτερη θέση της C5 τερμάτισαν εντέλει οι Σίμος Θεοφανίδης-Χρήστος Θεοφανίδης (Citroen Saxo, C5-A6) οι οποίοι σημείωσαν εξαιρετικούς χρόνους στο δεύτερο σκέλος. Επιστρέφοντας στην Κατηγορία C6, την τριάδα της Κατηγορίας πίσω από τους νικητές Ζακχαίο-Μιχελή, διαμόρφωσαν οι Γιώργος Ντέκας-Φώτης Χειλάκης (Citroen Saxo, C6-N2) που εντυπωσίασαν στο δεύτερο σκέλος, σημειώνοντας στην Παύλιανη τον 4ο χρόνο σε επίπεδο Γενικής και Ηλίας Κορνελάκης-Στράτος Ορφανός (Peugeot 106 S16, C6-N2).

Ο αγώνας είχε και αρκετές ακόμη εγκαταλείψεις. Οι Διαμαντής Τζαμπάζης-Γιώργος Πολυζώης (Skoda Fabia R5, C1-R5) εγκατέλειψαν μετά την 3η Ε.Δ. Καλοσκοπή, όταν ο κινητήρας του αυτοκινήτου ανέβασε θερμοκρασία και ενώ κατά τη διάρκεια του 1ου σκέλους ήταν μεταξύ των διεκδικητών της νίκης, έχοντας ολοκληρώσει στη 2η θέση. Υπενθυμίζεται, πως κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους είχαν εγκαταλείψει και οι Βασίλης Αναδιώτης-Μανώλης Μακρινός (Renault Clio Sport, C3-A7) εκ των πρωταγωνιστών της F2, όπως και οι Μίλτος Πλατώνης-Γιάννης Λιλλής (Toyota Yaris, C6-A5) από έξοδο.

Το Ράλι Λαμίας δε θα μπορούσε να διεξαχθεί δίχως τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που για ακόμη μια φορά στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες των ανθρώπων της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας. Ο Δήμος Λαμιέων αγκάλιασε τον αγώνα ως Μεγάλος Οικοδεσπότης και Συνδιοργανωτής, ενώ πολύ σημαντική ήταν η βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος η οποία επίσης ως Συνδιοργανωτής, προσέφερε τα μέγιστα μέσω της βελτίωσης-επισκευής του δρόμου, που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η Ε.Δ. Μπράλος-Σκαμνός για πρώτη φορά με αυτό το μήκος. Ακόμη, οι επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής στήριξαν και αυτή την εκδήλωση του Σωματείου, καθώς το Επιμελητήριο Φθιώτιδος ήταν επίσης Συνδιοργανωτής του αγώνα.

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας ευχαριστεί θερμά τους Χορηγούς του αγώνα, που ήταν οι Εταιρείες Ντότσικας ΕΤΑΣΕ-ENEOS, Peugeot Autokar, Yacco Λιπαντικά και Vento Cafe για τη συμβολή τους στην προσπάθεια, καθώς και τους Χορηγούς Επικοινωνίας, που προσέφεραν από την μεριά τους στην καλύτερη δυνατή προβολή του αγώνα.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα, συνολικά και ανά ειδική διαδρομή, είναι αναρτημένα στην αντίστοιχη σελίδα της infomega.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Π. Καμπύλης – Μ. Τσαούσογλου (Skoda Fabia S2000, C1-S2000) - Νικητές Αγώνα
"Οι συνθήκες του Ράλλυ Λαμίας ήταν οι δυσκολότερες που έχω συναντήσει σε αγώνα. Το κλειδί για το δεύτερο σκέλος ήταν η επιλογή ελαστικών, που για εμάς ήταν λανθασμένη. Η Καλοσκοπή ήταν πολύ δύσκολη, καθώς υπήρχε πολλή υδρολίσθηση. Ο ανταγωνισμός είχε κάνει καλύτερη επιλογή ελαστικών, όμως εμείς φυλάξαμε το αυτοκίνητο και στην Παύλιανη πιέσαμε όσο έπρεπε για να διατηρηθούμε στην κορυφή. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα ."

"Nikon" – Γ. Ανδριανόπουλος (Mitsubishi Lancer EVO IX, C2-N4)  - 2οι Γενικής, Νικητές C2
"Στο δεύτερο σκέλος κάναμε πιο σωστή επιλογή σε σύγκριση με το πρώτο και έτσι, βγήκαν οι χρόνοι που σημειώσαμε. Ο αγώνας ήταν ωραίος και δεδομένων των συνθηκών, το χαρήκαμε. Είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τον Χορηγό μου Πασχάλη Κουτίδη και τον συνοδηγό μου το Γρηγόρη."

Γ. Πλάγος – Ά. Ρέντης (Honda Civic Type-R, C3-A7) - 3οι Γενικής, Νικητές F2
"Ρίξαμε τη ζαριά μας χρησιμοποιώντας μαλακά ελαστικά. Κάναμε καλό χρόνο στην Καλοσκοπή, όμως μετά στην Παύλιανη δεν πιέσαμε, καθώς οι συνθήκες ήταν δύσκολες και δε θέλαμε να κάνουμε κάποιο λάθος. Θα θέλαμε ο αγώνας να γίνει με στεγνό οδόστρωμα, καθώς τότε όλα θα ήταν διαφορετικά. Φυσικά ήταν για όλους δύσκολα, όχι μόνο για εμάς. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, καθώς πετύχαμε ακριβώς αυτό για το οποίο ήρθαμε στη Λαμία."

Ν. Ζακχαίος – Χ. Μιχελής (Citroen Saxo VTS, C6-N2) - 4οι Γενικής, 2οι F2
"Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, που για να κινηθεί ένα πλήρωμα γρήγορα έπρεπε να διαθέτει μεγάλη εμπειρία. Εμείς σήμερα κινηθήκαμε προσεκτικά μεν, αλλά ταυτόχρονα χωρίς να θυσιάσουμε πολύ χρόνο. Η Καλοσκοπή ήταν πιο δύσκολη, ενώ στην Παύλιανη κινηθήκαμε με περισσότερη ασφάλεια. Ήταν ένας καλός αγώνας και είμαστε ευχαριστημένοι."

Ν. Βάτσος – Μ. Κυρλαγκίτση (Renault Clio R3, C3-A7) - 5οι Γενικής, 3οι F2
"Ήταν ένας δίκαιος αγώνας, από την άποψη ότι ταίριαζε σε όλα τα αυτοκίνητα, διαθέτοντας κομμάτια  όλων των ειδών. Εμείς κάναμε λάθος επιλογή ελαστικών, θα προτιμούσαμε να ήταν στεγνά, όμως εντέλει αναγκαστήκαμε να ακολουθήσουμε ρυθμό επιβίωσης. Ήταν μια όμορφη εμπειρία και είμαστε ευχαριστημένοι."

Ν. Παυλίδης – Ν. Πετρόπουλος (Citroen DS3 R3T, C3-R3T) - 6οι Γενικής, 4οι F2
"Είμαστε ευχαριστημένοι καθώς με αυτό το αποτέλεσμα κατακτούμε το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος. Κατά τα άλλη ήταν ένας ενδιαφέρων αγώνας. Στην Παύλιανη οι θεατές στέκονταν σε επικίνδυνο σημείο, καθώς ήταν εύκολο να υπάρξει έξοδος εκεί. Κατά τα άλλα, όλα πήγαν καλά."

[Πηγή: ΟΜΑΕ / Φωτογραφίες: PhotoRallyPress]Category: Motorsports | Views: 846 | | Tags: rally lamias nea, motorsports nea | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar


Disclaimer: La8osapofash.com/ DOES NOT host any videos on our web page. All videos you found in our site are freely available around the web. We make no guarantees or promises in our service and take no liability for our users actions. We are not affiliated nor claim to be affiliated with any of the owners of videos/streams played on our site. All content is copyright of their respective owners. The Streams are from sites like Veetle, Micast, Veemi, P2P, here are embeded. La8osapofash.com is not responsible for the legality of content. For legal questions, please contact the owners / hosters of the video/stream that you want

uCoz